κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι

Κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
NikiKat
NikiKat @NikiKat

Μια άλλη εκδοχή της κοτόσουπας, με ψιλοκομμένα λαχανικά, πλούσια γεύση, ελαφριά και υγιεινή. Το κουνουπίδι, διακριτικό, κάνει την διαφορά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα. Τότε μόλις αυτή σφυρίξει, σβήνουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις την ανοίξουμε προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για 10 επιπλέον λεπτά, ώστε να ετοιμαστεί και το ρύζι. Τον ζωμό κότας τον φτιάχνω μόνη μου και είναι πάντα στην κατάψυξη. Αντί για ρύζι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουσκούς. Τέλος όταν δεν έχω κουνουπίδι, βάζω μπουκετάκια από μπρόκολο. Η σουπίτσα είναι το ίδιο υπέροχη. Αυτή η συνταγή ξετρέλανε την οικογένεια και έκανε τα παιδιά μου να τρώνε το κοτόπουλο σούπα. Είναι μία συνταγή του Chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, με κάποιες αλλαγές από μέρους μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 8 φιλέτα κοτόπουλο ή 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  2. 2 κ.σ. βούτυρο
  3. 100 γρ. κουσκούς ή ρύζι
  4. 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  5. 2 μέτριες πατάτες
  6. 150 γρ. μπουκετάκια κουνουπίδι
  7. 3-4 μανιτάρια (προτιμώ τα brown)
  8. 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
  9. χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  10. 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  11. αλάτι
  12. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα φιλέτα στα 4 (ή το ολόκληρο κοτόπουλο σε μικρές μερίδες).

  2. 2

    Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρός λωρίδες (ζουλιέν).

  3. 3

    Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.  Το βγάζουμε από την κατσαρόλα.

  4. 4

    Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, τις πατάτες, τα μανιτάρια και το κουνουπίδι, ανακατεύοντας διαρκώς, έτσι ώστε να μην πάρουν χρώμα.

  5. 5

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε με τον ζωμό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 35 λεπτά.

  6. 6

    Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για 10 επιπλέον λεπτά.

  7. 7

    Όταν η κοτόσουπα είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε κουνώντας καλά την κατσαρόλα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι - εάν θέλουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

NikiKat
NikiKat @NikiKat
στις