Κοτόσουπα με τραχανά αυγολέμονο
Μια διαφορετική ιδέα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, δυναμωτική όταν είστε κρυωμένοι
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο ζωμό και το κοτόπουλο περασμένο από το μούλτι, αφού πρώτα το έχουμε ξεκοκαλλίσει. Είναι ιδανικό για παιδιά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει.
-
2
Μόλις ξαφρίσουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε το κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, πατάτα και το κύβο λαχανικών.
-
3
Βάζουμε λίγο αλάτι (γιατί έχει αλάτι και ο κύβος).
-
4
Όταν βράσουν καλά αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε σε μούλτι και τα ξαναπροσθέτουμε στο ζωμό.
-
5
Αφαιρούμε το κοτόπουλο.
-
6
Για να φτιάξουμε το αβγολέμονο χτυπάμε πρώτα το ασπράδι των αβγών με λίγο νεράκι και ύστερα τους κρόκους.
-
7
Προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε για λίγο.
-
8
Στο τέλος πριν το ρίξουμε ανακατεύουμε το αβγολέμονο με λίγο ζωμό από την κοτόσουπα.
-
9
Προσθέτουμε τον τραχανά στο ζωμό.
-
10
Μόλις πάρει μια βράση ο τραχανάς προσθέτουμε το αβγολέμονο, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε για ελάχιστα λεπτά.
Σχόλια (2)