κύρια φωτογραφία συνταγής Κότσι - Osso Buco
Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
Patra,

To Κότσι είναι κομμάτι του κρέατος (αρνιού, χοιρινού ή μόσχαριού) που βρίσκετε στο γόνατο και κάτω ανάλογα πάντα το ζώο. Είναι κατάλληλο για σιγανό ψήσιμο με υγρά, για κατσαρόλα ή βραστό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  2. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. για 3 κιλά περίπου μοσχαρίσιο κότσι (κομμένο διαγώνια σε έξι φέτες πάχους 8 εκ.)
  4. Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
  5. 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  6. 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  7. 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  8. 3-4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  9. 4 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες
  10. Για τη γαρνιτούρα (gremolata)
  11. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  12. 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  13. Ξύσμα από 2 λεμόνια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μέχρι να κάψουν. Ροδίζουμε το κρέας σε δόσεις σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές (για περίπου 10 λεπτά). Μόλις ροδίσει, το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη ροδίσουν (για 5 λεπτά). Τα γλασάρουμε με 1/2 φλιτζ. ζωμό, χρησιμοποιώντας μια μεταλλική σπάτουλα για να ξύσουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.

  3. 3

    Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι. Ρίχνουμε τις ντομάτες μαζί με αρκετό ζωμό ώστε να βυθιστεί το κρέας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα- ή μέχρι να πέφτει το κρέας από το κόκαλο. Διατηρούμε τη φωτιά όσο πιο χαμηλά γίνεται και ελέγχουμε το φαγητό συχνά, προσθέτοντας υγρό εάν δεν έχει. Η σάλτσα στο τέλος θα πρέπει να είναι παχύρρευστη και κολλώδης.

  4. 4

    Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα. Πέντε λεπτά πριν από το σερβίρισμα πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα πάνω στο κρέας, ώστε να διεισδύσουν τα αρώματα.

  5. 5

    Σερβίρουμε τα κομμάτια κρέατος σε 4 ζεστά πιάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίροντας με το μείγμα μαϊντανού, εάν θέλουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια

glikoula
glikoula @cook_8474712
Πολύ πολύ νόστιμο. Το συνόδεψα και με χειροποίειτα μακαρόνια και ήταν γευστικότατο.

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,