
Κότσι χοιρινό της Δέσποινας

Κότσι χοιρινό στη γάστρα με μαρινάδα αυτοσχέδια που το κάνει να λιώνει. Όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί πολλές ώρες για ένα νόστιμο φαγητό αυτή είναι η συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το ετοιμάζω από το βράδυ και το αφήνω στο ψυγείο όλη νύχτα πριν το ψήσω απορροφά σωστότερα τα μπαχαρικά.Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγο λάδι πριν μπει στο φούρνο. Ευχαριστώ τη μαμά μου που χάρη σε αυτή τη συνταγή κέρδισα και τους πιο δύσκολους καλεσμένους μου.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα κότσια μας και τα βάζουμε στη γάστρα με αλάτι και πιπέρι.
-
2
Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό από το πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν λείος χυλός.
-
3
Απλώνουμε τον χυλό στα κότσια με ένα πινέλο έτσι ώστε να πάει ο χυλός παντού.
-
4
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε μπαστουνάκια χοντρά και τα τοποθετούμε ανάμεσα από τα κότσια και ρίχνουμε λίγο χυλό και σε αυτά.
-
5
Τέλος τοποθετούμε τις φέτες πορτοκάλι πάνω στο κρέας μας και τα κλαδάκια δενδρολίβανου.
-
6
Προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2,5 ώρες περίπου. Καλή επιτυχία.
Σχόλια (14)