Κότσια χοιρινά με πατάτες λουκούμι

Τα πιο εύκολα, νόστιμα, γρήγορα, αρωματικά και ζουμερά κότσια που φάγατε ποτέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ενα πιάτο που δεν λείπει ποτέ από τα μεγάλα τραπεζώματα και τις γιορτές στο σπίτι μας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και αλατίζουμε καλά τα κότσια.Με ένα μαχαιράκι κάνουμε σχισμές σε 3-4 σημεία καιμπήγουμε μέσα σκόρδο,μπαχάρι και πιπέρι.Τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και πασπαλίζουμε με κ.πιπέρι και ρίγανη.
-
2
Σε μια μεγάλη λαδόκολλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε ένα κότσι.
-
3
Το τυλίγουμε σε πακέτο.
-
4
Τοποθετούμε τα πακέτα σε γάστρα ή ταψί με καπάκι.
-
5
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.Τις ρίχνουμε ανάμεσα στα πακέτα με τα κότσια και προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό.
-
6
Σκεπάζουμε το ταψί ή τη γάστρα.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 2 ώρες.Μετά βγάζουμε το καπάκι και ξετυλίγουμε τα κότσια.Ψήνουμε άλλα 30-40 λεπτά χωρίς καπάκι για να ροδίσουν,ενώ τα γυρνάμε 1-2 φορές.
-
8
Και έτοιμο για σερβίρισμα.Καλή σας όρεξη.
Σχόλια (12)