tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ

Τα πιο εύκολα, νόστιμα, γρήγορα, αρωματικά και ζουμερά κότσια που φάγατε ποτέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ενα πιάτο που δεν λείπει ποτέ από τα μεγάλα τραπεζώματα και τις γιορτές στο σπίτι μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

165 Minutes
6-8 άτομα
  1. Για τα κότσια
  2. 3-4 κότσια χοιρινά(χωρίς πέτσα)
  3. 4 σελίδες σκόρδο σε τέταρτα
  4. 12 κόκκους μπαχάρι
  5. 20 κόκκους πιπέρι
  6. 3-4 κ.σ.μουστάρδα (1 για κάθε κότσι)
  7. ρίγανη
  8. αλάτι
  9. λίγο λάδι
  10. Για τις πατάτες
  11. 10 μέτριες πατάτες
  12. 2 λεμόνια (το χυμό)
  13. 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  14. 2-3 κουταλιές μουστάρδα
  15. αλάτι
  16. ρίγανη
  17. 1 ποτήρι νερό για το ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και αλατίζουμε καλά τα κότσια.Με ένα μαχαιράκι κάνουμε σχισμές σε 3-4 σημεία καιμπήγουμε μέσα σκόρδο,μπαχάρι και πιπέρι.Τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και πασπαλίζουμε με κ.πιπέρι και ρίγανη.

  2. 2

    Σε μια μεγάλη λαδόκολλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε ένα κότσι.

  3. 3

    Το τυλίγουμε σε πακέτο.

  4. 4

    Τοποθετούμε τα πακέτα σε γάστρα ή ταψί με καπάκι.

  5. 5

    Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.Τις ρίχνουμε ανάμεσα στα πακέτα με τα κότσια και προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό.

  6. 6

    Σκεπάζουμε το ταψί ή τη γάστρα.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 2 ώρες.Μετά βγάζουμε το καπάκι και ξετυλίγουμε τα κότσια.Ψήνουμε άλλα 30-40 λεπτά χωρίς καπάκι για να ροδίσουν,ενώ τα γυρνάμε 1-2 φορές.

  8. 8

    Και έτοιμο για σερβίρισμα.Καλή σας όρεξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Wendy
Wendy @wendy_9
Στους 230 βαθμούς για 2 ώρες, δεν είναι πολύ ψηλή θερμοκρασία;

Από

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
στις
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ
https://tasadimi.blogspot.com/ και https://www.facebook.com/tasadimi/
Δες περισσότερα