kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Δοκιμασμένα και πεντανόστιμα κάθε μπουκιά μοσχοβολάει βούτυρο. Μια συνταγή που την πήρα από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γενικότερα οι συνταγές του Παρλιάρουν με ταλαιπωρούν και δεν μου πετυχαίνουν. Η συγκεκριμένη είναι ά π α ι χ τ η!! Dοκιμάστε την και δεν θα απογοητευτείτε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
160 κομμάτια
  1. 750 γρ. αλέυρι μαλακό
  2. 400 γρ. βούτυρο αγελάδος καλής ποιότητας
  3. 1 κουτ. γλυκού μπεικιν πάουντερ
  4. 1 αυγό για άλλειμα
  5. προαιρετικά ξύσμα λεμονιού ή βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενωθούν να πάρουμε μια ζύμη έυπλαστη και μαλακή (το βούτυρο πρέπει να είναι απο το ψυγείο και το κόβουμε σε κομμάτια).

  2. 2

    Φτιάχνουμε μικρά κοτσιδάκια.

  3. 3

    Αραδιάζουμε στο ταψί.

  4. 4

    Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 170οC μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Yiotoula
Yiotoula @cook_8455252
Είναι όντως πολύ καλή συνταγή!! Την έχω φτιάξει κι εγώ!!Νομίζω κυκλοφορούσε με μια συσκευασία βουτύρου.. Ευκολα, γρήγορα και πολυ πολύ νόστιμα!!!

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα