Κοτσιδάκια για βουτυρένιες απολαύσεις
Δοκιμασμένα και πεντανόστιμα κάθε μπουκιά μοσχοβολάει βούτυρο. Μια συνταγή που την πήρα από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γενικότερα οι συνταγές του Παρλιάρουν με ταλαιπωρούν και δεν μου πετυχαίνουν. Η συγκεκριμένη είναι ά π α ι χ τ η!! Dοκιμάστε την και δεν θα απογοητευτείτε.
Υλικά
-
750 γρ. αλέυρι μαλακό
-
400 γρ. βούτυρο αγελάδος καλής ποιότητας
-
250 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 αυγά
-
1 κουτ. γλυκού μπεικιν πάουντερ
-
1 αυγό για άλλειμα
-
προαιρετικά ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενωθούν να πάρουμε μια ζύμη έυπλαστη και μαλακή (το βούτυρο πρέπει να είναι απο το ψυγείο και το κόβουμε σε κομμάτια).
-
2
Φτιάχνουμε μικρά κοτσιδάκια.
-
3
Αραδιάζουμε στο ταψί.
-
4
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 170οC μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Σχόλια (15)