Κοτσύφια με κριθαράκι
Υλικά
-
8 κοτσύφια
-
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
-
1 κύβο λαχανικών
-
1 μικρή συσκευασία πολτό ντομάτας
-
3 κόκκους μπαχάρι
-
0.5 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-
αλάτι
-
πάπρικα
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κοτσύφια.
-
2
Τα βάζουμε στη χύτρα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις ώσπου να βγάλουν τον αφρό τους.
-
3
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πλένουμε καλά. Πλένουμε και τη χύτρα και τη σκουπιζουμε καλά.
-
4
Βάζουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα και αφού κάψει σωτάρουμε τα κοτσύφια.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
6
Ρίχνουμε τον πελτε, τον κύβο και τα μπαχαρικά. Τέλος προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει και λίγο παραπάνω.
-
7
Κλείνουμε τη χύτρα και αφού σφυρίξει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και βράζουμε για 45 λεπτά.
-
8
Αφού βράσουν αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει καλά και την ανοίγουμε. Μεταφέρουμε το φαγητό σε κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
-
9
Αφού πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια