κύρια φωτογραφία συνταγής Κουβανέζικο Κοτόπουλο με Ρύζι
Lixoudis
Lixoudis @cook_8453748

Καλέστε τα φιλαράκια σας, στρώστε τραπέζι στη βεράντα λίγο πριν το σούρουπο και αφού χορτάσετε με τούτο το φαγάκι, συνεχίστε με μαργκαρίτας και λάτιν χορευτική υπόκρουση μέχρι το πρωί! Θα γίνει της... Κούβας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφού σερβίρω το φαγάκι μου σε ωραία πιατέλα, μου αρέσει να πασπαλίζω με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε με Chardonnay, ενώ αν προτιμάτε κόκκινο κρασάκι σας προτείνω μία ωραία φρέσκια κι αρωματική ΝΕΜΕΑ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κοτόπουλο σε κομμάτια
  2. 1 κούπα ελαιόλαδο
  3. 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  4. 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  5. 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
  6. 1-2 κουτ. πελτέ (προαιρετικά)
  7. 1 κούπα ζωμό κότας (ή κύβο διαλυμένο σε 1 κούπα ζεστό νερό)
  8. 1 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
  9. 250 γρ. μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα)
  10. 2 αποξ. καυτ. πιπερίτσες τσίλι ή σκόνη τσίλι (κατά βούληση)
  11. αλατοπίπερο
  12. 1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  13. Για το ρύζι
  14. 1 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι
  15. 2 1/2 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό κότας
  16. κυβάκια Πιπεριές κόκκινες & πράσινες σε κρίκους ή
  17. χυμό 1 λεμονιού
  18. 250 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
  19. 250 γρ. φασόλια κόκκινα
  20. 1/4 κούπας μπίρα
  21. 0.5 κουταλάκι σαφράν
  22. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρω σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο και κατόπιν σε μέτρια τα σκορδοκρέμμυδα μέχρι να γυαλίσουν (προσοχή μη μαυρίσουν). Προσθέτω τα μανιτάρια σοτάροντας για λίγο ακόμη και σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ και συνεχίζω με τα ντοματάκια, τον πελτέ, τον ζωμό και τα μπαχαρικά μου.

  2. 2

    Σιγομαγειρεύω για 45’ – 50’ με καπακωμένο το σκεύος μου και στο τέλος ρίχνω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά.

  3. 3

    Για το ρύζι, σοτάρω ελαφρά σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο τις πιπεριές και ρίχνω το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει κι αυτό. Σβήνω με την μπίρα και ρίχνω και το νερό (ή ζωμό), το σαφράν κι αλατοπίπερο.

  4. 4

    Σιγοβράζω μέχρι να γίνει το ρύζι μου (αν χρειασθεί προσθέτω καυτό νερό) και 5΄ πριν σβήσω τη φωτιά ρίχνω το καλαμπόκι και τα φασόλια (τα έχω ξεπλύνει καλά σε στραγγιχτήρι) και το λεμόνι μου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

chocorina
chocorina @cook_8468014
Ένα θα σου πω: ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!! Τι έμπνευση ήταν αυτή... Μπράβο και πάλι μπράβο!

Από

Lixoudis
Lixoudis @cook_8453748
στις