κύρια φωτογραφία συνταγής Κουκιά Γιαχνί
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. 1/2 κιλό ξερά κουκιά
  2. 1/2 φλ. λάδι
  3. 1 κ.σ. πελτέ
  4. 1 κ.γ. ζάχαρη
  5. 2 φύλλα δάφνης
  6. 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  7. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  8. 2 φλ. ζωμό λαχανικών
  9. αλάτι
  10. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνουμε από το βράδυ τα κουκιά στο νερό να μαλακώσουν.

  2. 2

    Ξεπλένουμε τα κουκιά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν με μπόλικο νερό για 15 λεπτά.

  3. 3

    Στραγγίζουμε τα κουκιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα κουκιά, τον πελτέ διαλυμένο στον ζωμό, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη δάφνη.

  5. 5

    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε μετρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα κουκιά (45 λεπτά περίπου).

  6. 6

    Λίγο πριν σβήσω την φωτιά ρίχνω το αλάτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

Marianthi Sapountzi
Marianthi Sapountzi @cook_13263164
Δοκιμάστε αντί για δαφνη, δεντρολίβανο. Του πάει επίσης πολύ!

Από

feggaraki
feggaraki @feggaraki
στις
Αθήνα,