Κουκιά Γιαχνί
Υλικά
-
1/2 κιλό ξερά κουκιά
-
1/2 φλ. λάδι
-
1 κ.σ. πελτέ
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
2 φύλλα δάφνης
-
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 φλ. ζωμό λαχανικών
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνουμε από το βράδυ τα κουκιά στο νερό να μαλακώσουν.
-
2
Ξεπλένουμε τα κουκιά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν με μπόλικο νερό για 15 λεπτά.
-
3
Στραγγίζουμε τα κουκιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
-
4
Προσθέτουμε τα κουκιά, τον πελτέ διαλυμένο στον ζωμό, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη δάφνη.
-
5
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε μετρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα κουκιά (45 λεπτά περίπου).
-
6
Λίγο πριν σβήσω την φωτιά ρίχνω το αλάτι.
Σχόλια (20)