Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 350 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 300 γρ. ζάχαρη
  3. 50 γρ. μέλι
  4. 2 γρ. αλάτι
  5. 1 κάψουλα βανίλια
  6. 1 πορτοκάλι ξύσμα
  7. 3 μεγάλα αυγά
  8. 100 γρ. γάλα
  9. 50 γρ. γιαούρτι
  10. 12 γρ. αμμωνία σκόνη
  11. 850 γρ. αλεύρι
  12. Για το άλειμμα
  13. 1 χτυπημένο αυγό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το Flora με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσει με ένα μίξερ.

  2. 2

    Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, το ξύσμα, το μέλι, το αλάτι και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ.

  3. 3

    Τοποθετούμε το γάλα, το γιαούρτι και την αμμωνία σε ένα ποτήρι, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

  4. 4

    Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.

  5. 5

    Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

  6. 6

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.

  7. 7

    Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.

  8. 8

    Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.

  9. 9

    Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.

Αντιδράσεις

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα