Κουλουράκια γεμιστά με καρύδια & σοκολάτα
Νόστιμα κουλουράκια χωρίς πολλές θερμίδες που τρώγονται στο άψε σβήσε!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό PREVENTIOΝ.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1/2 κιλό αλεύρι
-
1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1/3 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-
5 κ.σ. κονιάκ
-
χυμό λεμονιού
-
1 κ.γλ. σόδα
-
170 γραμ. μέλι
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
Για τη γέμιση
-
100 γραμ. κουβερτούρα
-
100 γραμ. καρυδόψιχα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπόλ διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του λεμονιού.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι.
-
3
Μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με την κανέλα.
-
4
Ζuμώνουμε απαλά να γίνει μία ζύμη μαλακή.
-
5
Τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη και το καρύδι στο multi.
-
6
Πλάθουμε στην παλάμη μας μικρά πιτάκια και τα γεμίζουμε εναλλάξ (άλλα με σοκολάτα, άλλα με καρύδι, αν μας αρέσει και ανάμικτο).
-
7
Ντύνουμε μία λαμαρίνα με χαρτί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.
Σχόλια (9)