Κουλουράκια γλυκά απίθανα
Κουλουράκια γλυκά και νηστίσιμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε μόλις κρυώσουν να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα ζεστάνουμε όταν τα θέλουμε. Είναι σαν φρέσκα.Είναι πεντανόστιμα και μοσχομυρίζει το σπίτι όταν τα κάνω συνήθως πριν τα Χριστούγεννα και πριν το Πάσχα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα βάζουμε το σουσάμι σε νερό και το βράζουμε για μισή ώρα περίπου και μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε μία πετσέτα. Βάζουμε μέσα το 1/2 κ.γ. από το γλυκάνισο.
-
2
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την μαγιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τον υπόλοιπο γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
-
3
Βάζουμε τη φυτίνη και τρίβουμε μαζί με το αλεύρι να ενωθούν. Μετά ρίχνουμε λίγο λίγο νερό χλιαρό μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη.
-
4
Σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
-
5
Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και πλάθουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει και βουτάμε στο σουσάμι.
-
6
Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια