Κουλουράκια καρότου αλμυρά
Τα γνωστά κουλουράκια διαίτης που είναι πεντανόστιμα και καταναλώνονται όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι επίσης νηστίσιμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά μπορούν να γίνουν με τριμμένη παρμεζάνα (εκεί δεν βάζουμε αλάτι) ή με σωταρισμένο σπανάκι.
Υλικά
-
1 καρότο τριμμένο
-
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
-
1/4 φλυτζανιού νερό
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1 κουταλάκι baking powder
-
Ελάχιστο πιπέρι
-
Αλεύρι (όσο πάρει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός από το αλεύρι το οποίο θα υπολογίσουμε ζυμώνοντας) και ανακατεύουμε.
-
2
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
-
3
Πλάθουμε κουλουράκια ή ανοίγουμε ζυμαράκι με τα χέρια μας και στην συνέχεια ανοίγουμε λίγο περισσότερο με έναν μικρό πλάστη και κόβουμε με κουπ πατ.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.Ψήστε τα 10 λεπτά με αντιστάσεις και 5 λεπτά με αέρα.
Σχόλια (83)