Κουλουράκια μαστίχας
Υπεροχα, μοσχομυριστα κουλουρακια
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, γίνονται φανταστικά κουλουράκια, ιδανικά για τον καφέ. Είναι σίγουρο οτι οποιος τα φτιάξει θα εντυπωσιάσει. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Υλικά
-
1 κιλο αλεύρι
-
2 δόσεις άρωμα βανίλιας
-
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
-
2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ (10γρ.)
-
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (300γρ.)
-
3/4 φλιτζανιου γάλα (150 ml)
-
1 φλιτζανακι μαστίχα ποτό (50 ml)
-
1/2 κουταλάκι κοφτό μαστίχα τριμμένη (2 γραμ.)
-
3 αυγά
-
2 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία (6γραμ.)
-
2 φλιτζανια βούτυρο γάλακτος και βούτυρο απλό μισό - μισό (300γρ.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε τα δύο είδη βουτύρων με τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσουν και να αφρατέψουν πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Προσθέτετε το γάλα, στο οποίο έχετε διαλύσει την αμμωνία. Παράλληλα έχετε κοσκινίσει το αλεύρι, στο οποίο έχετε προσθέσει τη βανίλια, την μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις μαστίχες.
-
2
Ανακατεύετε τα υλικά και τα δουλεύετε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη, η οποία να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του μίξερ. Πλάθετε τη ζύμη κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τοποθετώντας τα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα
-
3
Αλείφετε με αυγό την επιφάνειά τους και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βάθμούς για 15-20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)