κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια με αμύγδαλο
gerasimos
gerasimos @cook_8452157
,

Καταπληκτικά... Για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή μπορεί να βγαίνουν πολλά κουλουράκια, μπορείτε να κάνετε και τη μισή δόση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1250 γρ βούτυρο φρέσκο καλής ποιότητας
  2. ξύσμα 2 πορτοκαλιών ή 2 λεμονιών
  3. 3 βανιλιες
  4. 1/2 ΄λίτρο γάλα
  5. 1 φλιτζάνι σπορέλαιο καλής ποιότητας
  6. 1 κουταλάκι σόδα
  7. 2,5 κουταλάκια μπέικιν
  8. 800 γρ ζάχαρη
  9. 3,5 κιλά αλεύρι
  10. 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ μπανάνα
  11. 800 γρ φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω πολύ καλά το βούτυρο να ασπρίσει, ρίχνω το λάδι και ανακατεύω.

  2. 2

    Μετά, ρίχνω τη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να χτυπηθεί καλά.

  3. 3

    Ρίχνω το γάλα χλιαρό, το ξύσμα, τη σόδα, το μπέκιν, το λικέρ και λίγο λίγο το αλεύρι.

  4. 4

    Όταν έχω μία ζύμη που να πλάθεται καλά, πλάθω κουλουράκια, τα αλείφω με αβγό και τα βουτάω στο αμύγδαλο.

  5. 5

    Ψήνω στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

gerasimos
gerasimos @cook_8452157
δεν πιστεύω ότι τα κουλουράκια μου περνάνε απαρατήρητα. Έχουν τρελλάνει κόσμο........

Από

gerasimos
gerasimos @cook_8452157
στις
,