Κουλουράκια με γλυκό κρασί
Νόστιμα και νηστήσιμα κουλουράκια!
Υλικά
-
1 φλυτζάνι βουτυρο φυτικό
-
1 φλυτζάνι ηλιανθέλαιο
-
1/2 φλυντζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
-
1 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
-
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
-
1 κουταλάκι γαρύφαλο αλεσμένο
-
2 κουταλάκια Baking Powder
-
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπώλ κτυπάμε το βούτηρο και το λάδι με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλο, το Baking Powder.
-
3
Αφήνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι μας βάζοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν η ζύμη δεν κολλά στα τοιχώματα του μπώλ και στα χέρια μας τότε είναι έτοιμη.
-
4
Τα πλάθουμε όπως θέλουμε και τους βάζουμε σουσάμι.
-
5
Τα ψήνουμε στο φούρνο.
Σχόλια (7)