Κουλουράκια με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας
Τα πιο νόστιμα κουλουράκια μπανάνας! Πανεύκολα, αφράτα και από γεύση εκπληκτικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από εδώ.Δεν έβαλα φιστίκια αλλά και πάλι βγήκαν απίθανα. Επίσης, τα έψησα σε χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή που αναγράφεται εκεί.
Υλικά
-
1 ποτήρι πολτό μπανάνας (2-3 μπανάνες περίπου)
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι λάδι
-
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
500 γρ. φαρίνα περίπου
-
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι πολύ καλά.
-
2
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι λίγο λίγο και φτιάχνουμε τη ζύμη μέχρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.
-
3
Πλάθουμε σε κουλουράκια ή ανοίγουμε μια στρώση με τον πλάστη περίπου 1 δάκτυλο πάχος (για να γίνουν αφράτα και όχι πολύ τραγανά) και κόβουμε με κουπ-πατ.
-
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Καλοφάγωτα!
Σχόλια (17)