κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια με σουσάμι

Κουλουράκια με σουσάμι

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Αυτή την συνταγή μου την έδωσε η κυρία Μυρσίνη Λαμπράκη και θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας. Είναι συνοδευτικά για καφέ χωρίς αμμωνία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 - 40 κουλουράκια
  1. 400-600 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 1/2 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο
  3. 1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  4. 1 1/2 φλιτ. τσαγ. ζάχαρη
  5. 1 φλιτ. τσαγ. χλιαρό νερό
  6. 1 κουτ. γλυκ. σόδα
  7. χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  8. 2 αυγά για το άλειμμα
  9. 200 γραμμ. σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο (ίσα να λιώσουν) και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη χτυπάτε να διαλυθεί.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτετε το ζεστό νερό, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, όσο σηκώσει, ώσπου να γίνει απαλή η ζύμη.

  3. 3

    Την πλάθετε μπαστουνάκια μεγέθους περίπου 7 - 8 εκ. χοντρά στη μέση και λεπτά στις άκρες, τα βουτάτε σε χτυπημένο αυγό και τα τυλίγετε στο σουσάμι.

  4. 4

    Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα