Κουλουράκια με σουσάμι
Αυτή την συνταγή μου την έδωσε η κυρία Μυρσίνη Λαμπράκη και θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας. Είναι συνοδευτικά για καφέ χωρίς αμμωνία.
Υλικά
-
400-600 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο
-
1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
-
1 1/2 φλιτ. τσαγ. ζάχαρη
-
1 φλιτ. τσαγ. χλιαρό νερό
-
1 κουτ. γλυκ. σόδα
-
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
-
2 αυγά για το άλειμμα
-
200 γραμμ. σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο (ίσα να λιώσουν) και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη χτυπάτε να διαλυθεί.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτετε το ζεστό νερό, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, όσο σηκώσει, ώσπου να γίνει απαλή η ζύμη.
-
3
Την πλάθετε μπαστουνάκια μεγέθους περίπου 7 - 8 εκ. χοντρά στη μέση και λεπτά στις άκρες, τα βουτάτε σε χτυπημένο αυγό και τα τυλίγετε στο σουσάμι.
-
4
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια