Κουλουράκια με σπανάκι ή καρότο
Μια συνταγή για κουλουράκια αλμυρά με καρότο ή σπανάκι, της Ντίνας Νικολάου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δείτε το βίντεο στο star.gr
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
-
70 γρ. κρασί λευκό
-
400 γρ. αλεύρι μαλακό
-
1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
-
50 γρ. κεφαλογραβιέρα ψιλοτριμμένη
-
80 γρ. καρότο ψιλοτριμμένο ή 80 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
-
1 αυγό για την επάλειψη
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φροντίζουμε να στραγγίξουμε καλά το καρότο και το σπανάκι. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το κρασί και το αλατοπίπερο με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπεικιν πάουντερ και την κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
-
2
Τέλος προσθέτουμε το καρότο ή το σπανάκι και αφήνουμε να πάρει 2-3 στροφές ακόμα μέχρι να πάει παντού και να απλωθεί σε όλη τη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια και τοποθετούμε τα κουλούρια σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
-
3
Συμβουλήμπορούμε να πασπαλίσουμε τα κουλούρια πριν τα ψήσουμε με ηλιόσπορο ή άλλα σπόρια.
Σχόλια (2)