nicole81
nicole81 @cook_8460563

Μία πανεύκολη συνταγή ιδανική για την περίοδο της νηστείας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το περιοδικό του Στ. Παρλιάρου "Γλυκές Ιστορίες ".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 225 γρ. ταχίνι
  2. 135 γρ. ζάχαρη καστανή
  3. 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  4. 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  6. 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  7. 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  8. ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

  2. 2

    Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό το ταχίνι με τη ζάχαρη και τα υγρά, δηλαδή το χυμό και το κονιάκ, για περίπου 5 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  4. 4

    Σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

  5. 5

    Κόβουμε με τα χέρια δόσεις από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και τις πλάθουμε μπαλίτσες. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες στο ταψί πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και τις πιέζουμε ώστε να γίνουν όσο πιο επίπεδες γίνεται.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

dancecook
dancecook @dancecook
Μου αρεσαν παρα πολυ!! Ηταν πολυ νοστιμα, σε ευχαριστουμε πολυ που την ανεβασες!!
Ομως εκανα μια παραλλαγη γιατι δεν ειχα αρκετο ταχινι στο σπιτι .. εβαλα 100 γρ. ταχινι και 100γρ. λαδι και βγηκαν πολυ νοστιμα διοτι δεν ηταν πολυ εντονη η γευση απο το ταχινι !!! Ανεβασα και φωτογραφια !!

Από

nicole81
nicole81 @cook_8460563
στις