Κουλουράκια μοσχομυριστά πορτοκάλι-κανέλα
Πολύ μυρωδάτα κουλουράκια με τον απίστευτο συνδυασμό πορτοκαλιού και κανέλας. Είναι και πολύ υγιεινά αφού περιέχουν ελαιόλαδο, δεν περιέχουν καθόλου αυγά και έχουν όλα τα ωφέλιμα στοιχεία του πορτοκαλιού, του σουσαμιού και της κανέλας... Δοκιμάστε τα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γεύση τους απογειώνεται αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε... Καλή επιτυχία!!! Ευχαριστούμε την tasa.x για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
https://www.youtube.com/watch?v=BEgKlv3B6K0
Υλικά
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
-
0.5 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας...)
-
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
-
περίπου 900 γρ.αλεύρι
-
σουσάμι(προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
-
2
Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
-
3
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν...
-
4
Καλή επιτυχία!!!
-
5
Τα διατηρούμε για πολλές μέρες σε τάπερ(αν μείνουν!!!).
Σχόλια (465)