Κουλουράκια νηστίσιμα 2
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την βρήκα σε έναν παλιό καζαμία και μόλις την έφτιαξα μου άρεσε και από τότε την φτιάχνω συνέχεια. Είναι τέλεια. Καλή επιτυχία σε όσους την φτιάξουν.
Υλικά
-
2 1/4 ποτήρια λάδι
-
500 γρ. ζάχαρη
-
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
-
1/2 φλιτζάνι ούζο
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-
2 κουταλάκια σόδα
-
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
3 κουταλάκια κανέλα
-
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
-
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
2 κιλά μαλακό αλεύρι
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.
-
2
Αναμιγνύετε συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.
-
3
Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια