Κουλουράκια πασχαλινά της γιαγιάς 2
Τα κουλουράκια αυτά ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις, και πραγματικά αξίζει να τα μοιραστώ μαζί σας! Μπορεί να είναι πασχαλινά, αλλά εμείς στην οικογένεια τα κάνουμε όλο τον χρόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην φωτογραφία τα κουλούρια είναι μηχανής, και είναι περίπου 10 εκατοστά μήκους.
Υλικά
-
1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο
-
200 γρ. φυτίνη
-
1/2 κιλό ζάχαρη
-
4 βανίλιες
-
2 κουτ. γλυκού σόδα
-
2 κουτ. γλυκού αμμωνία
-
1 ποτήρι πορτοκαλάδα
-
10 κρόκους αβγών
-
ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια
-
1.600-1.700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το φρέσκο βούτυρο, την φυτίνη και τη ζάχαρη πολύ καλά, περίπου 15-20 λεπτά.
-
2
Ρίχνουμε σόδα, βανίλιες, ξύσμα και τους κρόκους.
-
3
Ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι της πορτοκαλάδας τα 2 κουταλάκια αμμωνία. (Προσοχή!! ανακατεύουμε πάνω από την λεκάνη με το μειγμα γιατί αφρίζει!!)
-
4
Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ, και με το ένα χέρι προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, και με το άλλο ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη.
-
5
Η ζύμη πρέπει να είναι κανονική. Ούτε πολύ σκληρή ούτε μαλακιά και να κολλάει στο χέρι.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC, πάνω-κάτω αντιστάσεις με αέρα, για 20λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο. Μέχρι να αποκτήσουν δηλαδή, ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)