Κουλουράκια πασχαλινά
Πριν γίνουν τα σούπερ μάρκετ ήταν τα μπακάλικα. Ήταν τότε που οι άνθρωποι έφτιαχναν με τα χέρια τους και με μεράκι πολλά πράγματα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αλήθεια σας λέω την συνταγή μου την εδωσε στον άραξο αχαίας ενας μπακάλης πριν ποοοολλά χρόνια. Αν εσείς βρείτε δυσκολία στο ζύμωμα, ρίξτε λίγο γάλα αν είναι σφικτη η ζύμη
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το μπέκιν και το βούτυρο και τρίβετε καλά για αρκετή ώρα μέχρι το αλεύρι να γίνει κόκκους
-
2
Σε άλλη λεκάνη χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη, λυώνετε την αμμωνία στο γάλα και ρίχνετε ολα τα υλικά στο αλεύρι.
-
3
Ζυμώνετε καλά [η ζύμη είναι λίγο σφικτή] και πλαθετε οσα σχέδια θέλετε
-
4
Βάζετε λαδόκολα σε ταψιά και αφού αλείψετε με κρόκο ή με γάλα ψηνετε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτα [θα δείτε τον φούρνο σας] καλη επιτυχία !
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)