Κουλουράκια πορτοκαλιού
Κουλουράκια με έντονο άρωμα πορτοκαλιού. Είναι μια παλιά συνταγή της Βέφας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.
-
2
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
-
3
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
-
4
Ρίξτε το σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ να ενσωματωθεί με το βούτυρο.
-
5
Σταματήστε το χτύπημα,ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν σε δόσεις, προσθέτοντας όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
-
6
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και στη μία αν θέλετε προσθέστε κακάο κοσκινισμένο να γίνει σοκολατένια.
-
7
Πάρτε μικρή ποσότητα και πλάστε μπαλάκια. Μετά με το δάχτυλο κάντε μια τρύπα στο κέντρο μέχρι κάτω, ώστε να γίνει ένα ωραίο κουλουράκι.
-
8
Μπορείτε να κάνετε και ανάμεικτα κουλουράκια όπως στη φώτο και ότι σχέδιο σας αρέσει.
-
9
Βάλτε τα σε ταψί με στρωμένο λαδόχαρτο και αν θέλετε αλείψτε τα με ένα κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
-
10
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
-
11
Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται 1 μήνα.
Σχόλια (12)