Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη

Bαθμολογία: 4.1667
       
 
6 ψήφοι
,

Περιγραφή

Αφράτα και μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού. Είπα να δοκιμάσω να φτιάξω κουλουράκια χωρίς ζάχαρη για τη γιαγιά μου που είναι διαβητική και τελικά κατέληξε να τα τρώει όλη η οικογένεια γιατί δεν υστερούν καθόλου σε γεύση από τα κλασσικά κουλουράκια.
Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 φακελάκι bakin powder
  • 1 κεσαδάκι γιαούρτι στραγγιστο 2%
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (συνήθως παίρνει γύρω στα 600-700 γρ.)
  • Λίγο γάλα εβαπορέ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 40 περίπου κουλουράκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αυγό και το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη κανέλα.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια και το bakin powder κοσκινισμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλα 2 λεπτά.
  4. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνοντας παράλληλα λίγο λίγο το αλεύρι.
  5. Όταν το μίγμα αρχίζει να σφίγγει το δουλεύουμε με το χέρι.
  6. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει.
  7. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο γάλα εβαπορέ για κρούστα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείται να τα φτιάξετε προσθέτοντας και όση ζάχαρη θέλετε βέβαια αλλά και έτσι είναι νοστιμότατα.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 7-4-11  
    Και μονο που σκεφτηκες να τα φτιαξεις ετσι για το προβλημα της γιαγιουλας σου ειμαι σιγουρη πως θα ειναι νοστιμοτατα,θα τα δοκιμασω οποτε καταφερω...5 πιρουνακια απο μενα με αγαπη....
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 9-4-11  
    Σ'ευχαριστώ πολύ ΣΙΛΒΥ μου και για τις καλες σου κουβέντες και για τα πιρουνάκια!Δοκίμασέ τα και δεν θα χάσεις!!!
    #
    Σχόλιο από Reina foititria, 12-5-11  
    Η ζύμη είναι πολύ καλή αλλα από γεύση πιστεύω οτι υστερούν πολύ.Δηλαδή είναι σαν απο μια κανονική συνταγή να έχεις αφαιρέσει την ζάχαρη όχι η συνταγή να είναι ετσι φτιαγμένη ώστε να μην σου λείπει η ζάχαρη όταν τρως τα κουλουράκια.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 13-5-11  
    Reina foititria καταρχήν σε ευχαριστώ για τη βαθμολογία, ηθελα να προσθέσω όμως οτι σκοπός μου δεν ήταν να μη λείπει η ζάχαρη αλλά το πορτοκάλι η κανέλα και η βανίλια να φτιάχνουν μία γεύση που να μην σε νοιάζει που δεν είναι γλυκα!εμάς μας έχουν γίνει συνήθεια και τα παίρνουμε και στη δουλειά κολατσιό. όπως και να έχει σέυχαριστώ που τα δοκίμασες!
    #
    Σχόλιο από katerinaFGM, 30-11-12  
    #
    Σχόλιο από patatoula, 24-1-13  
    αν βαλω ασπαρταμη πως θα γινουν?νοστιμα...?
    #
    Σχόλιο από giota k, 21-2-13  
    wraia ta koulourakia kai de se peirazei katholou pou leipei h zaxarh egw bebea ebala kai aleyri olikis kai den ebala apo panw aygo alla kai pali vgikan wraia
    #
    Σχόλιο από aggelikisoso, 18-2-14  
    xreiazete oposdhpote o aeras sto fourno?wraia idea.exw kanei gastriko by-pass kai apagoreuete h zaxarh...mporw na balw zaxarh tupou cantarell an 8elw na ginoun pio gluka?
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 19-2-14  
    καλησπερα και συγνωμη που αργησα να σου απαντησω!οχι δεν ειναι απαραιτητος ο αερας και οι αντιστασεις μια χαρα δουλεια θα κανουν!και φυσικα μπορεις να προσθεσεις καποια γλυκαντικη ουσια ακομα και στεβια αν θες να τα φτιαξεις!ειναι πεντανοστιμα!δοκιμασε τα και θα με θυμιθεις!περιμενω εντυπωσεις!
    #
    Σχόλιο από sissyg, 30-3-14  
    mporoume anti gia bouturo na baloume ladi?k ant gia oloklhro augo mono t aspradi?
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 30-3-14  
    τα χω κανει και με λαδι και εχουν βγει εξισου νοστιμα!το αυγο δεν το εχω αλλαξι αλλα πιστευω θα βγουν εξισου καλα!δοκιμασε τα!περιμενω εντυπωσεις!!!
    #
    Σχόλιο από Ilira, 16-4-14  
    Πολύ ωραία συνταγή, εξαιρετικά μυρωδάτα και αφράτα κουλουράκια. Οι μικρές παραλλαγές που έκανα ήταν αντι για 200 γρ βούτυρο έβαλα 100γρ. μαργαρίνη κ 100μλ ελαιόλαδο καθώς και πρόσθεσα δύο ζαχαρίνες.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 16-4-14  
    σ'ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια!!ελπιζω να τα απολαυσατε!!
    #
    Σχόλιο από marspi, 25-4-14  
    Καλησπερα Χριστος Ανεστη ..... εφτιαξα αυτα τα κουλουρακια .ναι ειναι νοστημα και ας τους λειπει η ζαχαρη ....το προβλημα το ειχα στο ψησημο ....ενω ροδισαν μια χαρα , απο μεσα ηταν λιγο αψητα ....... καμια συμβουλη γιαυτο???
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 25-4-14  
    Καλησπερα, Αληθως ο Κυριος! δοκιμασε να τα ψησεις σε χαμηλοτερη θερμοκρασια για περισσοτερη ωρα!ισως ειναι δυνατοτερος ο φουρνος σου απο τον δικο μου και αλλαζουν οι ωρες!δοκιμασε το και πες μου!χαιρομαι παντως που σου αρεσαν!
    #
    Σχόλιο από marspi, 25-4-14  
    Μαλλον κατι τετοιο θα δοκιμασω την επομενη φορα σε ευχαριστω πολυ !!!!

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 7-4-11  
    Και μονο που σκεφτηκες να τα φτιαξεις ετσι για το προβλημα της γιαγιουλας σου ειμαι σιγουρη πως θα ειναι νοστιμοτατα,θα τα δοκιμασω οποτε καταφερω...5 πιρουνακια απο μενα με αγαπη....
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 9-4-11  
    Σ'ευχαριστώ πολύ ΣΙΛΒΥ μου και για τις καλες σου κουβέντες και για τα πιρουνάκια!Δοκίμασέ τα και δεν θα χάσεις!!!
    #
    Σχόλιο από Reina foititria, 12-5-11  
    Η ζύμη είναι πολύ καλή αλλα από γεύση πιστεύω οτι υστερούν πολύ.Δηλαδή είναι σαν απο μια κανονική συνταγή να έχεις αφαιρέσει την ζάχαρη όχι η συνταγή να είναι ετσι φτιαγμένη ώστε να μην σου λείπει η ζάχαρη όταν τρως τα κουλουράκια.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 13-5-11  
    Reina foititria καταρχήν σε ευχαριστώ για τη βαθμολογία, ηθελα να προσθέσω όμως οτι σκοπός μου δεν ήταν να μη λείπει η ζάχαρη αλλά το πορτοκάλι η κανέλα και η βανίλια να φτιάχνουν μία γεύση που να μην σε νοιάζει που δεν είναι γλυκα!εμάς μας έχουν γίνει συνήθεια και τα παίρνουμε και στη δουλειά κολατσιό. όπως και να έχει σέυχαριστώ που τα δοκίμασες!
    #
    Σχόλιο από katerinaFGM, 30-11-12  
    #
    Σχόλιο από patatoula, 24-1-13  
    αν βαλω ασπαρταμη πως θα γινουν?νοστιμα...?
    #
    Σχόλιο από giota k, 21-2-13  
    wraia ta koulourakia kai de se peirazei katholou pou leipei h zaxarh egw bebea ebala kai aleyri olikis kai den ebala apo panw aygo alla kai pali vgikan wraia
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 19-2-14  
    καλησπερα και συγνωμη που αργησα να σου απαντησω!οχι δεν ειναι απαραιτητος ο αερας και οι αντιστασεις μια χαρα δουλεια θα κανουν!και φυσικα μπορεις να προσθεσεις καποια γλυκαντικη ουσια ακομα και στεβια αν θες να τα φτιαξεις!ειναι πεντανοστιμα!δοκιμασε τα και θα με θυμιθεις!περιμενω εντυπωσεις!
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 30-3-14  
    τα χω κανει και με λαδι και εχουν βγει εξισου νοστιμα!το αυγο δεν το εχω αλλαξι αλλα πιστευω θα βγουν εξισου καλα!δοκιμασε τα!περιμενω εντυπωσεις!!!
    #
    Σχόλιο από Ilira, 16-4-14  
    Πολύ ωραία συνταγή, εξαιρετικά μυρωδάτα και αφράτα κουλουράκια. Οι μικρές παραλλαγές που έκανα ήταν αντι για 200 γρ βούτυρο έβαλα 100γρ. μαργαρίνη κ 100μλ ελαιόλαδο καθώς και πρόσθεσα δύο ζαχαρίνες.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 16-4-14  
    σ'ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια!!ελπιζω να τα απολαυσατε!!
    #
    Σχόλιο από marspi, 25-4-14  
    Καλησπερα Χριστος Ανεστη ..... εφτιαξα αυτα τα κουλουρακια .ναι ειναι νοστημα και ας τους λειπει η ζαχαρη ....το προβλημα το ειχα στο ψησημο ....ενω ροδισαν μια χαρα , απο μεσα ηταν λιγο αψητα ....... καμια συμβουλη γιαυτο???
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 25-4-14  
    Καλησπερα, Αληθως ο Κυριος! δοκιμασε να τα ψησεις σε χαμηλοτερη θερμοκρασια για περισσοτερη ωρα!ισως ειναι δυνατοτερος ο φουρνος σου απο τον δικο μου και αλλαζουν οι ωρες!δοκιμασε το και πες μου!χαιρομαι παντως που σου αρεσαν!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από aggelikisoso, 18-2-14  
    xreiazete oposdhpote o aeras sto fourno?wraia idea.exw kanei gastriko by-pass kai apagoreuete h zaxarh...mporw na balw zaxarh tupou cantarell an 8elw na ginoun pio gluka?
    #
    Σχόλιο από sissyg, 30-3-14  
    mporoume anti gia bouturo na baloume ladi?k ant gia oloklhro augo mono t aspradi?
    #
    Σχόλιο από marspi, 25-4-14  
    Μαλλον κατι τετοιο θα δοκιμασω την επομενη φορα σε ευχαριστω πολυ !!!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Μυρωδάτα πορτοκάλια παντού
    Τα πορτοκάλια είναι σίγουρα το φρούτο που πρωταγων...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζαχαροπλαστικη
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της ele23
    ΜΠΙΣΚΟΤΑ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκα
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikoz1
    mpiskota-koulourgia
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    to be continued...
    Ένα βιβλίο 352 αγαπημένων συνταγών, του/της nouvia