Κουλουράκια πορτοκαλιού
Αφράτα, μυρωδάτα κουλουράκια για όλες τις ώρες...και νηστίσιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην τα βγάλετε από το φούρνο όταν θα έχουν στεγνώσει γιατί στεγνώνουν περισσότερο όταν θα ναι έτοιμα. Βγάλτε τα όταν θα ΄ναι λίγο μαλακά. Το αλεύρι που θα χρειαστείτε είναι γύρω στο 1μισι κιλό ή και λίγο παραπάνω
Υλικά
-
1 ποτήρι λάδι
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1 ποτήρι νερό
-
1 βανίλια
-
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό
-
1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 1/2-2 ποτήρια ζάχαρη
-
λίγο κονιάκ ή cointreau
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι
-
2
Ανακατεύουμε
-
3
Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή
-
4
Ζυμώνουμε κι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας
-
5
Πλάθουμε κουλουράκια ή με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια
-
6
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι
-
7
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς να ροδίσουν
-
8
Αν θέλουμε, βάζουμε και μέσα στη ζύμη σουσάμι
Σχόλια (62)
οτι πρεπει για περιοδους νηστειας!