Κουλουράκια Σμυρνέικα καταπληκτικά
Λαχταριστά, μοσχοβολιστά Πασχαλινά κουλουράκια με την αυθεντική συνταγή μιας βέρας Σμυρνιάς
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά, φουρνίζω περίπου 4 λαμαρίνες με κουλουράκια. Τα φτιάχνει η πεθερά μου κάθε Πάσχα και μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε στην πορτοκαλάδα την αμμωνία, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και το κονιάκ.
-
2
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τη φυτίνη και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε καλά, να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
-
3
Ρίχνουμε στη λεκάνη την πορτοκαλάδα και ζυμώνουμε.
-
4
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν, ζυμώνοντας καλά ώσπου η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη και μαλακή.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς.
-
6
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε σχήματα που μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί βάζοντας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί.
-
7
Τα αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα με το φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)