Κουλουράκια της Ελπίδας, εύκολα κι αφράτα
Αφράτα και εύκολα κουλουράκια, που μπορείτε να τα κάνετε με πολλές παραλλαγές υλικών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη σε πολλά κομμάτια και να προσθέσετε οτιδήποτε, όπως σταγόνες σοκολάτας, καρύδια, σταφίδες, σουσάμι, βανίλια κ.α. για να φτιάξετε διαφορετικές γεύσεις.Προσοχή στο πλάσιμο, με το ψήσιμο, γίνονται διπλάσια. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !
Υλικά
-
400 γραμμ. αλεύρι φαρίνα
-
200 γραμμ βούτυρο φρέσκο
-
130 γραμμ. ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό
-
40 γραμμ. ελαιόλαδο
-
40 γραμμ. γάλα φρέσκο
-
0.5 κ.γ. Baking powder
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε το βούτυρο απ το ψυγείο περίπου 4 ώρες πριν ξεκινήσουμε.
-
2
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη κ τα χτυπάμε για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα
-
3
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, (με το μίξερ να χτυπάει) ρίχνουμε το γάλα, το baking powder και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.
-
4
Συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να δέσει.
-
5
Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα μπωλ, το οποίο το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, για να σφίξει η ζύμη.
-
6
Σε ένα ταψί της κουζίνας βάζουμε λαδόκολλα κι αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη σε ότι σχήμα θέλουμε.
-
7
Τα βάζουμε στο ταψί και τα αλείφουμε με μιγμα κρόκο αυγού κ λίγο νερό για να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20 - 25 λεπτά.
-
8
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σχόλια