Κουλουράκια τραγανά με φυτίνη
Τα κουλουράκια που κάνει η μητέρα μου, κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, αρκετά μεγάλη δοσολογία αλλά δεν μένει τίποτα για μετά τις γιορτές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή μου την έδωσε η μητέρα μου και μου είπε πως της την έδωσε μια πολίτισσα φίλη της.Τα υλικά είναι για αρκετά κουλουράκια, τόσα φτιάχνουμε στις γιορτές. Για μικρότερη ποσότητα προσαρμόστε τις δοσολογίες.Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να ανοίξετε φύλλο και να κόψετε με κουπ πατ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά τη φυτίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
2
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μείγμα.
-
3
Προσθέτουμε στο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ενώνοντας τα δύο μείγματα.
-
4
Ελέγχουμε αν ζητάει και άλλο αλεύρι η ζύμη για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα κουλουράκια. Εάν θέλει τότε προσθέτουμε όσο παραπάνω χρειαζόμαστε (όχι παραπάνω από 200 γρ.).
-
5
Πλάθουμε κουλουράκια. Εάν επιθυμούμε να γυαλίζουν τα αλείφουμε από πάνω με λίγο χτυπημένο αυγό. Τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες του φούρνου.
-
6
Ψήνουμε στους 170 - 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20-30 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο), ανά δύο ταψιά, στον αέρα.
Σχόλια (6)
Ευχαριστώ καλές γιορτές να έχουμε! 🥰