κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλούρια σμυρνέικα της γιαγιάς
elenitak
elenitak @cook_8456120
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Τραγανα κουλουρια με εντονη γευση και αρωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν πρεπει η ζυμη μεσα να ειναι σφιχτη, γιατι δεν μπορουμε να τα πλασουμε.Αυτη την συνταγη την κανω το Πασχα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 600 γραμ. βουτυρο γαλακτος
  2. 0.5 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
  3. 0.5 κιλο ζαχαρη
  4. 2 κιλα αλευρι μπλε
  5. 0.5 ποτηρι αλυσιβα
  6. 2 βανιλιες
  7. 1 κ.γ. σοδα μαγειρική
  8. 2 αβγα και 1 για άλειμμα
  9. 1/4 ποτ. κρασιου κονιακ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τα ριχνουμε ολα στο μιξερ και τελευταιο το αλευρι σιγα σιγα. Η ζυμη ειναι ετοιμη οταν δεν κολλαει στα χερια και ειναι αφρατη.

  2. 2

    Τα πλαθουμε, τα βαζουμε στο ταψι, τα αλειφουμε με αβγο και ψηνουμε μεχρι να παρουν λιγο χρωμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

Nataly
Nataly @cook_8456464
Tα σμυρνέικα είναι τ αγαπημένα μου από παιδί.τα έφτιαχνε η γιαγιά μου και θα μου άρεσε να δοκιμάσω.η αλυσίβα είναι το σταχτόνερο? που την βρίσκουμε?

Από

elenitak
elenitak @cook_8456120
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα