Κουνελάκι με μαυροδάφνη και κουκουνάρι
Συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη που όταν την φτιάχνετε μοσχοβολάει όλο το σπίτι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει τέλεια με πουρέ ή τηγανιτές πατάτες. Επίσης είναι ωραίο και σε πιατέλα. Συνοδεύει συχνά τα τραπέζια μου από τότε που ανακάλυψα την συνταγή, γιατι τρώγεται ωραία πίνοντας κρασάκι και μαγειρεύεται γρήγορα, κάτι που πολύ μας νοιάζει όταν ο χρόνος μας είναι περιορισμένος!Καλή όρεξη!
Υλικά
-
1 κουνέλι
-
λάδι για το τσιγάρισμα
-
1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη
-
3 κουταλιές κουκουνάρι
-
1 μοσχοκάρυδο
-
2-3 μπαχάρια
-
2 δαφνόφυλλα
-
1 κλωνί δεντρολίβανο
-
1 ξυλάκι κανέλλα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 φλυτζάνι ξύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού πλύνουμε το κουνελάκι, το τεμαχίζουμε σε μερίδες (πετάμε το κεφάλι) και το βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με το ξύδι και ένα φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
-
2
Το ξεπλένουμε και το "στεγνώνουμε" με χαρτί κουζίνας.
-
3
Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει (σε αντικολλητική κατσαρόλα δεν θέλει και πολύ λάδι αν σας ενδιαφέρουν οι θερμίδες) και το σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Αφού πάρει 1-2 βράσεις ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, αλατι, πιπέρι και το κουκουνάρι και ένα ποτήρι νερό. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νεράκι και να μείνει με την σάλτσα του.
Σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!