κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνελάκι με μαυροδάφνη και κουκουνάρι
dmag
dmag @cook_8461854

Συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη που όταν την φτιάχνετε μοσχοβολάει όλο το σπίτι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει τέλεια με πουρέ ή τηγανιτές πατάτες. Επίσης είναι ωραίο και σε πιατέλα. Συνοδεύει συχνά τα τραπέζια μου από τότε που ανακάλυψα την συνταγή, γιατι τρώγεται ωραία πίνοντας κρασάκι και μαγειρεύεται γρήγορα, κάτι που πολύ μας νοιάζει όταν ο χρόνος μας είναι περιορισμένος!Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4-5 άτομα περίπου
  1. λάδι για το τσιγάρισμα
  2. 1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη
  3. 3 κουταλιές κουκουνάρι
  4. 1 μοσχοκάρυδο
  5. 2-3 μπαχάρια
  6. 2 δαφνόφυλλα
  7. 1 κλωνί δεντρολίβανο
  8. 1 ξυλάκι κανέλλα
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. 1 φλυτζάνι ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού πλύνουμε το κουνελάκι, το τεμαχίζουμε σε μερίδες (πετάμε το κεφάλι) και το βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με το ξύδι και ένα φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.

  2. 2

    Το ξεπλένουμε και το "στεγνώνουμε" με χαρτί κουζίνας.

  3. 3

    Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει (σε αντικολλητική κατσαρόλα δεν θέλει και πολύ λάδι αν σας ενδιαφέρουν οι θερμίδες) και το σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Αφού πάρει 1-2 βράσεις ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, αλατι, πιπέρι και το κουκουνάρι και ένα ποτήρι νερό. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νεράκι και να μείνει με την σάλτσα του.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Απορώ πως δεν την δοκίμασαν ακόμη οι καλοφαγάδες του σάιτ μας την θεική αυτή συνταγή,πρόσθεσα και σκορδάκι και το απογείωσα
Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!

Από

dmag
dmag @cook_8461854
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα