κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνελάκι μυρωδάτο στο φούρνο με κριθαράκι
fireman
fireman @cook_8465985
ηρακλειο,ελλαδα

Ένα κουνελάκι ψημένο με διαφορετικό τρόπο, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, βάλτε 1 κουταλάκι γλυκειά πάπρικα στη μαρινάδα ή στην κατσαρόλα για πιο πικάντικη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 μέτριο κουνέλι σε μικρά κομμάτια
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  3. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  5. 1 φλ. λάδι
  6. 1 πακέτο κριθαράκι
  7. 1 ½ φλ. κόκκινο κρασί
  8. 4 καρφιά γαρύφαλλο
  9. 2 φύλλα δάφνης
  10. 1 μπαστουνάκι κανέλας
  11. 5-6 κόκκους μπαχάρι
  12. αλάτι
  13. πιπέρι
  14. 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κρασί, το μισό λάδι, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνετε το κουνέλι και το αφήνετε στη μαρινάδα για ένα βράδυ.

  2. 2

    Το πρωί το στραγγίζετε σε ένα τρυπητό και κρατάτε τη μαρινάδα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο να τσιγαριστούν ελαφρά. Βάζετε το κρέας να σωταριστεί και αυτό. Σβήνετε με την μαρινάδα του. Προσθέστε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό και το αφήνετε να ψηθεί, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.

  3. 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αδειάστε το κουνέλι σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Ρίξτε το κριθαράκι, ανακατέψτε το λιγάκι και βάλτε το στο φούρνο. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς μετά από 15 λεπτά και αφήνετε να σιγοψηθεί το φαγητό.

  4. 4

    Όταν ψηθεί, βγάλτε το από το φούρνο, πασπαλίστε με το τυρί, αφήστε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

redhair
redhair @Mariagiapi
είναι λίγο διαφορετικό θα το κάνω αυριο και θα επανέλθω. Μας αρέσει το κουνελάκι είναι και πιο light από τα υπόλοιπα κρέατα...

Από

fireman
fireman @cook_8465985
στις
ηρακλειο,ελλαδα