κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνέλι αλα κρεμ με σκόρδο

Κουνέλι αλα κρεμ με σκόρδο

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
IptameniAlepou
IptameniAlepou @cook_8518122

Διαφορετική αλλά εύκολη συνταγή για κουνελάκι με κρέμα γάλακτος και πολύ ελαφριά γεύση σκόρδου. Δεν χρειάζεται μαρινάρισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύετε με πατατούλες ολόκληρες βραστές.Αν δεν θέλετε να "βλέπετε" τα αποξηραμένα μυρωδικά στη σάλτσα, δέστε τα μέσα σε ένα πουγγάκι από τουλπάνι και αφαιρέστε τα μόλις το φαγητό είναι έτοιμο.Η αρχική συνταγή (Le Journal des Femmes) γίνεται με crème fraîche, οπότε αν βρείτε το υλικό αυτό ή μια πιο παχύρευστη κρέμα γάλακτος είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το μισό βούτυρο στην αρχή με ελαιόλαδο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  2. 2 δαφνόφυλλα
  3. 1/2 κουτ. γλ. μαϊντανός ξερός ή 2-3 κλωναράκια φρέσκος
  4. 1/2 κουτ. γλ. θυμάρι ξερό ή 1-2 κλωναράκια φρέσκο
  5. 1 σκελίδα σκόρδου
  6. 1 νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  7. 1 φλυτζάνι ζωμό λαχανικών
  8. 2 επιπλέον σκελίδες σκόρδου μεγάλες ακαθάριστες
  9. 1 κουτ. γλ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  10. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνετε το κουνελάκι. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.

  2. 2

    Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κουνέλι έως ότου πάρει χρώμα κι από τις δύο μεριές.

  3. 3

    Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σωτάρετε έως ότου ξανθύνουν χωρίς να καούν.

  4. 4

    Προσθέτετε τα μυρωδικά (αν είναι φρέσκα δέστε τα όλα μαζί με ένα σπαγκάκι πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα για να τα αφαιρέσετε μετά εύκολα) και το σκόρδο καθαρισμένο και περασμένο από την πρέσα.

  5. 5

    Σε δυνατή φωτιά προσθέστε το κρασί και με ανοιχτό το καπάκι αφήστε το να εξατμιστεί εντελώς, μέχρι η σαλτσούλα να καραμελώσει.

  6. 6

    Σβήνετε με τον ζωμό, ανακατεύετε και μαγειρεύετε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.

  7. 7

    Σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό βράζετε τις 2 επιπλέον σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες για 5-10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).

  8. 8

    Στο τέλος καθαρίστε τις σκελίδες (εύκολο, απλά πιέστε το σκληρό μέρος), λιώστε τις με ένα πιρούνι μαζί με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε αυτή τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το κουνέλι και βράστε 5 λεπτά μέχρι να "δέσει". Σερβίρεται αμέσως πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

IptameniAlepou
IptameniAlepou @cook_8518122
στις