Κουνέλι κοκκινιστό

Bαθμολογία: 5
       
 
11 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένα φαγητό που το κάνουν με πολλούς τρόπους, στιφάδο, κοκκινιστό, τηγανιτό, ακόμα και γεμιστό.
Κουνέλι κοκκινιστό
photo: MARA!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουτάκι ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτε
  • Αλάτι -πιπέρι
  • 4 - 5 κούκους μπαχαρι ή 1 κ.γ. σε σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα προαιρετικά
  • Λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουνέλι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Ντομάτες
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 80' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λάδι και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα αφήνετε να τσιγαριστουν λίγο.
  2. Εφόσον έχετε πλύνει καλά το κουνέλι και το κόψατε σε μερίδες, το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και το αφήνετε να τσιγαριστεί λίγο.
  3. Ρίχνετε την ντομάτα σας, τον πελτε σας, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρι και αν θέλετε και κανέλα σε ξυλάκι.
  4. Το σκεπάζετε με νερό το αφήνετε να βράσει καλά το φαγητό σας περίπου για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά ή στην χύτρα 30 λεπτά. Το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή χοντρό μακαρόνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην σας μυρίσει το κουνέλι όταν το κόψετε και το πλύνετε, το κουνέλι το στεγνώνετε λίγο και το περνάτε με ένα λεμόνι έτσι φεύγει η όποια μυρωδιά.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 4-5-11  
    Πολύ καλό Γιάννα!!!Το κουνελάκι αγαπημένο φαγητό και ελαφρύ!!
    Εγώ για να μην μυρίζει το βάζω σε ξύδι και νερό,να καλύπτει καλά τις μερίδες!!και το αφήνω 1 με 1:30 ώρα κι έτσι δεν μυρίζει καθόλου!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 4-5-11  
    Αγαπημενο φαγητο το κουνελακι και εμεις πρωτου το μαγειρεψουμε το βαζουμε στο ξυδι τελεια συνταγη γιαννα
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 5-5-11  
    Να είσαστε καλά κορίτσια χαίρομε που σας αρέσει ευχαριστώ για την ψήφο σας
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 5-5-11  
    Ωραίο και με αυτό τον τρόπο το κουνελάκι, το' χω δοκιμάσει αλλά εξίσου ωραίο γίνεται και χωρίς πολλά πολλά extra που μένει πιο ατόφια η γεύση του. Δηλαδή, μπορούμε απλά και χωρίς καμία προετοιμασία να το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο το σβήνουμε με κρασάκι που παίρνει τη μυρωδιά του κι έπειτα συμπληρώνουμε φρέσκια ντοματούλα, πελτέ και νεράκι και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πυκτώσει η σαλτσούλα του. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 5-5-11  
    Το κουνελάκι όντος Athens γίνετε με πάρα πολλούς τρόπους ωραία η συνταγή σου θα την τιμήσω Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Αλεξανδρα ΚΙΛΚΙΣ, 6-5-11  
    Πολυ ωραια συνταγη απλη και νοστιμη!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 16-6-11  
    Μπράβο τσουρεκάκι μου!!
    έβαλα κι εγώ κρασάκι που προτείνει η ATHENS_SM,του προσθέτει extra νοστιμιά!!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 17-6-11  
    Να είσαι καλά Μάρα μου χαίρομε που σου άρεσε ή συνταγή μου :) και ευχαριστώ για την φωτογραφία :)
    #
    Σχόλιο από bigbadwolf, 8-1-12  
    #
    Σχόλιο από maiko, 28-1-12  
    σημερα το εκανα ,πρωτη φορα κοκκινιστο με ρυζι.εγινε τελειο! μπραβο τσουρεκακι!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 28-1-12  
    χαίρομε που σου άρεσε ευχάριστο πολύ για την ψήφο :)
    #
    Σχόλιο από Serenity, 11-1-15  
    νοστιμοτατο εγω βαζω παντως μπολικα κρεμμυδια και θυμιζει και στιφαδο!!
    #
    Σχόλιο από vassaki, 29-10-15  
    Και Εγώ έτσι το κάνω! Απλώς Εγώ προσθέτω παπρικα γλυκειά κανελοξυλο οπωσδηποτε ,ένα δαφνοφυλλο Κ μπαχαρι βεβαίως-βεβαίως !!
    #
    Σχόλιο από Cookakim, 24-11-15  
    Και εγώ έτσι μαγειρεύω το κουνέλι, μόνο που μου αρέσει να βάζω και μικρά κρεμμυδάκια μέσα (τα οποία αφού τα καθαρίσω, τα ζεματίζω για 2 λεπτά σε βραστό νερό και μετά αφού στραγγίξουν καλά τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κουνέλι). Στο τέλος επίσης ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 31-1-16  
    Εξαιρετικό! Πρώτη φορά έκανα κουνέλι και το είχα έννοια. Ούτε σκληρό, ούτε μύριζε, ούτε τίποτα. Κλασσική, αλλά πεντανόστιμη συνταγή. Το έβαλα κι εγώ κάμποσες ώρες σε ξυδόνερο με μπαχάρι.
    #
    Σχόλιο από natalitsa86, 19-2-16  
    Πολύ ωραίο το κουνελάκι. Πριν το μαγειρέψω μπήκε μερικές ώρες σε ξυδόνερο και δεν μύριζε καθόλου μετά. Στα υλικά πρόσθεσα μερικές σκελίδες σκόρδο.

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 4-5-11  
    Πολύ καλό Γιάννα!!!Το κουνελάκι αγαπημένο φαγητό και ελαφρύ!!
    Εγώ για να μην μυρίζει το βάζω σε ξύδι και νερό,να καλύπτει καλά τις μερίδες!!και το αφήνω 1 με 1:30 ώρα κι έτσι δεν μυρίζει καθόλου!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 4-5-11  
    Αγαπημενο φαγητο το κουνελακι και εμεις πρωτου το μαγειρεψουμε το βαζουμε στο ξυδι τελεια συνταγη γιαννα
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 5-5-11  
    Να είσαστε καλά κορίτσια χαίρομε που σας αρέσει ευχαριστώ για την ψήφο σας
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 5-5-11  
    Το κουνελάκι όντος Athens γίνετε με πάρα πολλούς τρόπους ωραία η συνταγή σου θα την τιμήσω Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Αλεξανδρα ΚΙΛΚΙΣ, 6-5-11  
    Πολυ ωραια συνταγη απλη και νοστιμη!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 16-6-11  
    Μπράβο τσουρεκάκι μου!!
    έβαλα κι εγώ κρασάκι που προτείνει η ATHENS_SM,του προσθέτει extra νοστιμιά!!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 17-6-11  
    Να είσαι καλά Μάρα μου χαίρομε που σου άρεσε ή συνταγή μου :) και ευχαριστώ για την φωτογραφία :)
    #
    Σχόλιο από bigbadwolf, 8-1-12  
    #
    Σχόλιο από maiko, 28-1-12  
    σημερα το εκανα ,πρωτη φορα κοκκινιστο με ρυζι.εγινε τελειο! μπραβο τσουρεκακι!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 28-1-12  
    χαίρομε που σου άρεσε ευχάριστο πολύ για την ψήφο :)
    #
    Σχόλιο από Serenity, 11-1-15  
    νοστιμοτατο εγω βαζω παντως μπολικα κρεμμυδια και θυμιζει και στιφαδο!!
    #
    Σχόλιο από vassaki, 29-10-15  
    Και Εγώ έτσι το κάνω! Απλώς Εγώ προσθέτω παπρικα γλυκειά κανελοξυλο οπωσδηποτε ,ένα δαφνοφυλλο Κ μπαχαρι βεβαίως-βεβαίως !!
    #
    Σχόλιο από Cookakim, 24-11-15  
    Και εγώ έτσι μαγειρεύω το κουνέλι, μόνο που μου αρέσει να βάζω και μικρά κρεμμυδάκια μέσα (τα οποία αφού τα καθαρίσω, τα ζεματίζω για 2 λεπτά σε βραστό νερό και μετά αφού στραγγίξουν καλά τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κουνέλι). Στο τέλος επίσης ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 31-1-16  
    Εξαιρετικό! Πρώτη φορά έκανα κουνέλι και το είχα έννοια. Ούτε σκληρό, ούτε μύριζε, ούτε τίποτα. Κλασσική, αλλά πεντανόστιμη συνταγή. Το έβαλα κι εγώ κάμποσες ώρες σε ξυδόνερο με μπαχάρι.
    #
    Σχόλιο από natalitsa86, 19-2-16  
    Πολύ ωραίο το κουνελάκι. Πριν το μαγειρέψω μπήκε μερικές ώρες σε ξυδόνερο και δεν μύριζε καθόλου μετά. Στα υλικά πρόσθεσα μερικές σκελίδες σκόρδο.

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 5-5-11  
    Ωραίο και με αυτό τον τρόπο το κουνελάκι, το' χω δοκιμάσει αλλά εξίσου ωραίο γίνεται και χωρίς πολλά πολλά extra που μένει πιο ατόφια η γεύση του. Δηλαδή, μπορούμε απλά και χωρίς καμία προετοιμασία να το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο το σβήνουμε με κρασάκι που παίρνει τη μυρωδιά του κι έπειτα συμπληρώνουμε φρέσκια ντοματούλα, πελτέ και νεράκι και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πυκτώσει η σαλτσούλα του. Ευχαριστούμε!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Ντομάτα: η
    Η ντομάτα είναι από τα πιο αγαπημένα μας καλοκα...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΥΡΙΩΣ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Alie Ekisler
    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Cookakim
    magirikh
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της natalitsa86