Κουνέλι λεμονάτο
Πριν δύο μέρες ήμουν στην Ν.Εύβοια και το δώρο μου ήταν ένα κουνελάκι! Σκέφτηκα πως θα γίνει και αποφάσισα να το φτιάξω λεμονάτο,αν σας αρέσει δοκιμάστε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.Γίνεται πολύ νόστιμο,το δενδρολίβανο του δίνει πολύ ωραία γεύση!
Υλικά
-
1 κουνέλι (1,5κ.περίπου)
-
2 ποτήρια λευκό κρασί
-
1 ποτήρι λάδι
-
2 φύλλα δάφνης
-
5 κλαράκια δενδρολίβανο
-
10 σκελίδες σκόρδο
-
χυμό 2 λεμονιών
-
αλατοπίπερο
-
ξύδι για μαρινάρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε μερίδες το κουνελάκι μας και το μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ξύδι.
-
2
Βγάζουμε το κουνέλι,το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο λάδι,ρίχνουμε και τα σκόρδα κομμένα στην μέση.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο και λίγο νεράκι.
-
4
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μια ώρα περίπου. Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών.
-
5
Πρόσθεσα μουστάρδα σήμερα μαζί με τον χυμό λεμόνι δεν έβαλα το κρασί!
-
6
Σχόλια (7)