Κουνέλι με κάρυ
Μια συνταγή για να ξεφύγουμε από το στιφάδο κουνέλι.... Ανάλαφρη και με ιδιαίτερη γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα σε γυναικείο site και συγκεκριμένα στο http//www.womenonly.gr
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια, το πλένουμε καλά και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι με τη μαργαρίνη και μόλις ζεσταθούν, βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε και τα σοτάρουμε έως ότου χρυσίσουν.
-
3
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα σοτάρουμε καλά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
-
4
Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσουν για δύο τρία λεπτά ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ, πασπαλίζουμε τα κομμάτια με το κάρυ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Τελευταίο ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, έως ότου μαλακώσουν τα κομμάτια από το κουνέλι.
-
5
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
-
6
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για πέντε λεπτά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα κομμάτια από το κουνέλι.
-
7
Συνοδεύουμε με ρύζι basmati.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)