Κουνέλι στιφάδο
No comments
Λίγα μυστικά ακόμα
Το νερο πρεπει να ειναι τοσο, ωστε ισα ισα να καλυπτει στο αρχικο βρασιμο το κουνελι.
Υλικά
-
1 κουνελι τεμαχισμενο
-
1 κιλο κρεμυδια (κοκκαρι)
-
2 κρεμυδια μετρια
-
4 φυλλα δαφνης
-
4 σκελιδες σκορδο
-
φυλλαρακια δεντρολιβανου (6-8)
-
μπαχαρι
-
1 κουτι ντοματακια κομμενα
-
λιγη ζαχαρη (1/2 κουταλακι)
-
ξηρο κοκκινο κρασι (1 φλυτζανακι του καφε)
-
αλατι
-
πιπερι
-
πιπερι σε κοκκους (4-8)
-
1/2 μπουκαλι ξυδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απο βραδυς, μουλιαζουμε το κομμενο σε φετες κουνελι μεσα σε ενα μιγμα με ξυδι και νερο στα οποια προσθετουμε τα φυλλα δεντρολιβανου (περιπου 6-8), 2 φυλλα δαφνης, 1 κρεμμυδι σε φετες, 3 σκελιδες σκορδο πατημενες, αλατι και πιπερι.
-
2
Την επομενη, σωταρουμε σε λιγο ελαιολαδο, 1 κρεμμυδι με μια σκελιδα σκορδο, ψιλοκομμενα. Βαζουμε μεσα το κουνελι (αφου το εχουμε στραγγιξει) και το σωταρουμε, να παρει χρωμα.
-
3
Βαζουμε 1 ποτηρι με νερο και το βραζουμε σε χαμηλη φωτια.
-
4
Πριν αρχισει να "λιωνει" το κουνελι, σε ενα αλλο τηγανι βαζουμε ολα τα κρεμμυδια (1 κιλο) ολοκληρα μαζι με μια σκελιδα σκορδο (πατημενη) και τα σωταρουμε.
-
5
Τα στραγγιζουμε απο το λαδι (που τα εχουμε σωταρει) και τα προσθετουμε στην κατσαρολα με το κουνελι.
-
6
Εκει θα βαλουμε αλλα 2 φυλλα δαφνη, πιπερι, τους κοκκους απο πιπερι, αλατι, μπαχαρι, τα κομμενα ντοματακια λιγη ζαχαρη και το κρασι.
-
7
Σιγοβραζουμε, μεχρις οτου σφιξει η σαλτσα.
-
8
Το νερο πρεπει να ειναι ελαχιστο,δεν θελουμε να μας γινει... σουπα...
Σχόλια (40)