Κουνουπίδι καπαμά της Σοφίας
Παραδοσιακό πιάτο από την Καλαμάτα!! Μου το έμαθε η μαμά μου. Δοκιμάστε το, ακόμα και να μην σας αρέσει το κουνουπίδι, με αυτή τη συνταγή θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σερβίρουμε ζεστό με φέτα και ψωμάκι!! Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κουνουπίδι περίπου 1,5 κιλό
-
4 μέτριες πατάτες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 ποτήρι λάδι
-
1 λεμόνι ζουμερό
-
2 ποτήρια νερό
-
2 κ.σ. πελτέ
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες και το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια. Χρησιμοποιούμε και το κοτσάνι όχι μόνο τις φουντίτσες.
-
2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κουνουπίδι με τις πατάτες.
-
3
Όταν έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το λεμόνι.
-
4
Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
-
5
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20-30 λεπτά.
Σχόλια (14)