Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Μία συνταγή αφιερωμένη στο «παρεξηγημένο» κουνουπίδι! Αυτή η συνταγή θα σας δείξει πώς μπορείτε ένα λαχανικό να το μετατρέψετε σε κυρίως πιάτο και να ικανοποιήσει την πείνα σας. Συνοδέψτε το με δροσερό γιαουρτάκι για ένα πιο «ελαφρύ» γεύμα, ή ακόμη και με το κρέας που επιθυμείτε… Αν και είμαι σίγουρη ότι δεν θα θέλετε να φάτε το κουνουπίδι με διαφορετικό τρόπο μαγειρεμένο εκτός από τον συγκεκριμένο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή να μην «παραβράσετε» το κουνουπίδι στον ατμό, καλύτερα αφήστε το στον ατμό μόνο 7 λεπτά, καθώς αργότερα θα βράσει μαζί και με το υπόλοιπο φαγητό. Το ελαιόλαδο το προσθέτουμε αργότερα καθώς είναι πιο υγιεινός τρόπος από το να «καεί» το ελαιόλαδο τσιγαρίζοντας για παράδειγμα το κρεμμύδι. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να το παραλείψετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

26 Minutes
2 άτομα
  1. 1 κουνουπίδι μέτριο βρασμένο στον ατμό και κομμένο σε μικρές φουντίτσες
  2. 5-6 άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  3. 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομματάκια
  4. 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  5. 1 ποτήρι ντομάτες τριμμένες (φρέσκιες ή συσκευασία χυμού)
  6. 1 κ.σ κέτσαπ
  7. 1/2 ποτήρι νερό
  8. 1/2 κύβο λαχανικών
  9. λίγο αλάτι
  10. 1/2 κ.γ κύμινο ή αρτισιά
  11. 1/4 κ.γ γαρίφαλο τριμμένο
  12. 1/4 κ.γ μαύρο τριμμένο πιπέρι
  13. 1/4 κ.γ κανέλα τριμμένη
  14. 1/4 κ.γ κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  15. 1 κ.σ ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνετε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά.

  2. 2

    Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών διαλυμένο μέσα σε ελάχιστο νερό.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, την κέτσαπ, το ελαιόλαδο και όλα τα μπαχαρικά (κύμινο, γαρίφαλο, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο).

  4. 4

    Δοκιμάζετε τη σάλτσα για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι.

  5. 5

    Προσθέτετε το κουνουπίδι και το ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα. Προσθέτετε το ½ ποτήρι νερό για να βράσουν και να «δέσουν» όλα τα υλικά μαζί.

  6. 6

    Το φαγητό είναι έτοιμο σε 12 λεπτά από τη στιγμή που προσθέτετε το κουνουπίδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Μαγειρική
Μαγειρική @cookinggoodfood
είμαι σε δίαιτα και επίσης λατρεύω αμφότερα κουνουπίδι και μανιτάρια! Θα δοκιμάσω την συνταγή σου από βδομάδα και θα επιστρέψω με πηρουνάκια!

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus