Κουνουπίδι κοκκινιστό στο φούρνο
Ένας εύκολος τρόπος να φτιάχνετε το κουνουπίδι και να το τρώνε μέχρι και οι πιο απαιτητικοί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται και σκέτο ωστόσο εγώ συνήθως το σερβίρω με ψάρι!! Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κουνουπίδι.
-
2
Αφού έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές το τσιγαρίζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα.
-
3
Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε κατά σειρά, τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχάρια, το πιπέρι, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και ανακατεύουμε.
-
4
Σιγοβράζουμε και την αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας για να μην μας κολλήσει.
-
5
Στραγγίζουμε το κουνουπίδι και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
6
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
Σχόλια (12)
Ευχαριστούμε για την συνταγή και θα την κάνω κι'εγώ κάποια φορά ως συνοδευτικό σε ψάρι