Κουνουπίδι με κριθαράκι
Ασυνίθηστος συνδιασμός. Ενα φαγητό μέ καταπληκτική γεύση καί άρωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γιά νά μήν μυρίζει το κουνουπίδι τήν ώρα πού βράζει προσθέτουμε στό νερό 3 φύλλα δάφνης.
Υλικά
-
250 γραμ. κριθαράκι
-
150 γραμ. λάδι
-
150 γραμ. κεφαλογραβιέρα
-
150 γραμ. κασέρι
-
Λίγο κάρυ
-
Λίγο πάπρικα
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε καί πλένουμε τό κουνουπίδι. Το χωρίζουμε σέ τουφίτσες καί τό βάζουμε σέ αλατισμένο νερό νά βράσει γιά μερικά λεπτά νά μαλακώσει καί τό σουρώνουμε.
-
2
Βράζουμε σέ άλλη κατσαρόλα τό κριθαράκι μέ 2 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι καί 100 γραμ. λάδι.
-
3
Βάζουμε τό κουνουπίδι σέ ταψί καί προσθέτουμε τό κριθαράκι.
-
4
Τρίβουμε τά τυριά τά ρίχνουμε καί αυτά στό ταψί, μαζί μέ τό κάρι, τήν πάπρικα, τό αλατοπίπερο καί 50 γραμ.λάδι.
-
5
Βάζουμε τό ταψί στόν φούρνο καί ψήνουμε τό φαγητό στό γκρίλ γιά 15 λεπτά, έτσι ώστε νά λιώσουν τά τυριά καί νά πάρει χρώμα τό κουνουπίδι.
Σχόλια (5)