lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Ένας διαφορετικός τρόπος για να φάμε αυτό το υγιεινό λαχανικό εκτός από βραστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το ραδιοφωνικό σταθμό της πειραϊκής εκκλησιάς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

110 Minutes
4-5 άτομα
  1. 1 κουνουπίδι (1 κιλό περίπου) σε μικρά φουντάκια 3 εκατοστών
  2. 500 γρ. πατάτες σε κύβους 3 εκατοστών
  3. 3 μεγάλα κρεμμύδια σε χοντροκομμένες φέτες
  4. 1 φλ. λάδι
  5. 1 1/2 φλ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
  6. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν καλά και να γίνουν διάφανα.

  2. 2

    Σε ταψί ή πυρέξ βάζουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια όπως είναι με το λάδι τους, το χυμό ντομάτας, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, περίπου 1 1/2 ώρα.

Αντιδράσεις

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης