Κουνουπίδι ψητό με ντομάτα και πατάτες
Ένας διαφορετικός τρόπος για να φάμε αυτό το υγιεινό λαχανικό εκτός από βραστό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το ραδιοφωνικό σταθμό της πειραϊκής εκκλησιάς.
Υλικά
-
1 κουνουπίδι (1 κιλό περίπου) σε μικρά φουντάκια 3 εκατοστών
-
500 γρ. πατάτες σε κύβους 3 εκατοστών
-
3 μεγάλα κρεμμύδια σε χοντροκομμένες φέτες
-
1 φλ. λάδι
-
1 1/2 φλ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν καλά και να γίνουν διάφανα.
-
2
Σε ταψί ή πυρέξ βάζουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια όπως είναι με το λάδι τους, το χυμό ντομάτας, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, περίπου 1 1/2 ώρα.
Σχόλια