κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνουπίδι σοφιγαδούρα
Vyzance
Vyzance @cook_8453464

Εύκολη και πεντανόστιμη ζακυνθινή συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Σιγουρευτείτε ότι έχετε μπόλικο ψωμάκι για βούτες, κατά προτίμηση χωριάτικο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγεται είτε ως σαλάτα, είτε ως κυρίως χορτοφαγικό πιάτο, με ψωμάκι κι αν θέλουμε, φέτα. Το φαγητό αυτό το φτιάχνει η γιαγιά μου, αυτή προσθέτει και λίγη ζάχαρη μαζί με τη ντομάτα, αν θέλετε δοκιμάστε το κι εσείς. Είναι πολύ νόστιμο, κάπως γλυκόξινο, και η σάλτσα είναι πραγματικά ονειρεμένη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

39 Minutes
4 άτομα
  1. 1 μεγάλο κουνουπίδι
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
  4. 1 μικρό πελτέ ντομάτας (αντιστοιχεί σε μιαμιση κουταλιά σούπας πελτέ)
  5. αλάτι, πιπέρι
  6. ελαιόλαδο
  7. μπόλικο μαϊντανό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, πλένω καλά και στεγνώνω.

  2. 2

    Στο ελαιόλαδο ζεσταίνω το λάδι και ρίχνω το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.

  3. 3

    Προσθέτω το κουνουπίδι, χαμηλώνω το μάτι και το αφήνω να τσιγαριστεί.

  4. 4

    Στον πάτο της κατσαρόλας, ρίχνω τον πελτέ και τρίβω μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό. Αφήνω να σιγοβράσει.

  5. 5

    Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα (μισή ωρίτσα περίπου, να το τρυπάτε και να είναι τρυφερό), ρίχνω το ξύδι και δυναμώνω τη φωτιά. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω ψιλοκομμένο πολύ (και) φρέσκο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΝΗΣ @cook_35626837
Με μια διαφορά.
Στη Ζάκυνθο βάζουμε μάραθο και όχι στο τέλος.
10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

Από

Vyzance
Vyzance @cook_8453464
στις
Νερό κι αλάτι...
Δες περισσότερα