Κούπα στο Pyrex
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείς να βάλεις το Pyrex στην κατάψυξη και να το ψήσεις κάποια άλλη μέρα αφού ξεπαγώση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζεις το νερό το λάδι και το αλάτι στη φωτιά να βράσουν, όχι να κογχλάσουν.
-
2
Μετά κατεβάζεις από τη φωτιά και βάζεις σ’αυτά το πουργούρι και το αφήνεις για 3 ώρες να φουσκώσει.
-
3
Μετά βάζεις το λάδι και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά να μαράνει όχι να κοκκινίσει.
-
4
Μετά βάζεις τον κειμά και μετά τα υπόλοιπα μπαχαρικά και όταν ψηθεί (όχι να κοκκινίσει) κατεβάζεις από την φωτιά και βάζεις και τον μαιντανό.
-
5
Βαζεις το φουσκωμένο πουργούρι σε μια μεγάλη κούπα μαζί με το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και πλάθεις να γίνει μια σφικτή ζύμη.
-
6
Βάζεις το μισό πουργούρι στο Pyrex (μεσαίο μέγεθος) και στη μέση το μείγμα του κειμά και μετά πλάθεις το πουργούρι πάνω σε λαδόκολλα και το βάζεις από πάνω.
-
7
Στο τέλος ραντίζεις με τα δάκτυλα λίγο λάδι.
-
8
Ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια