κύρια φωτογραφία συνταγής Κουραμπιέδες 2
Δέσποινα.Α
Δέσποινα.Α @cook_8497416
,

Βελούδινοι κουραμπιέδες..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 1 φλυτζάνα βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  2. 1 1/2 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη
  3. 1 1/2 φλυτζάνα αλευρι
  4. 2 βανίλιες
  5. 1/2 φλυτζάνα καβουρτισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο και το στραγγίζουμε σε άλλο σκεύος και πετάμε το κατακάθι. Αφήνουμε το βούτυρο να κρυώσει, να παγώσει.

  2. 2

    Αφού κρυώσει το βούτυρο το χτυπάμε παρα πολυ καλά ν' ασπρίσει ώσπου να γίνει σαν μαρέγκα.

  3. 3

    Μέτα ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να το χτυπάμε για κανένα δεκάλεπτο.

  4. 4

    Ρίχνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και μετά το δουλεύουμε με το χέρι.

  5. 5

    Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το ζυμάρι να σφίξει και τα πλάθουμε σαν μικρά κεφτεδάκια.

  6. 6

    Τα βάζουμε σ' ενα βουτυρωμένο ταψί και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 - 30 λεπτά.

  7. 7

    Στα 20 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και απουμπάμε τον κουραμπιέ. Αν δεν βουλίαζει το δάχτυλο ο κουραμπιές ειναι έτοιμος. Αλλιώς τα αφήνουμε για αλλα 5 λεπτά.

  8. 8

    Όπως ειναι ζεστά ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Δέσποινα.Α
Δέσποινα.Α @cook_8497416
θελω να προσθέσω οτι το βούτυρο μπορούμε να το αφήσουμε έξω απ το βράδυ να παγώσει!..Το μείγμα οταν ξεκινησουμε να το δουλεύουμε καλο ειναι να χτυπηθει καμιά ώρα στο μίξερ!να μπει σε όλους μας καλα η καινούρια χρονια!!

Από

Δέσποινα.Α
Δέσποινα.Α @cook_8497416
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα