Κουραμπιέδες 2
Βελούδινοι κουραμπιέδες..
Υλικά
-
1 φλυτζάνα βούτυρο φρέσκο λιωμένο
-
1 1/2 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη
-
1 1/2 φλυτζάνα αλευρι
-
2 βανίλιες
-
1/2 φλυτζάνα καβουρτισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο και το στραγγίζουμε σε άλλο σκεύος και πετάμε το κατακάθι. Αφήνουμε το βούτυρο να κρυώσει, να παγώσει.
-
2
Αφού κρυώσει το βούτυρο το χτυπάμε παρα πολυ καλά ν' ασπρίσει ώσπου να γίνει σαν μαρέγκα.
-
3
Μέτα ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να το χτυπάμε για κανένα δεκάλεπτο.
-
4
Ρίχνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και μετά το δουλεύουμε με το χέρι.
-
5
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το ζυμάρι να σφίξει και τα πλάθουμε σαν μικρά κεφτεδάκια.
-
6
Τα βάζουμε σ' ενα βουτυρωμένο ταψί και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 - 30 λεπτά.
-
7
Στα 20 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και απουμπάμε τον κουραμπιέ. Αν δεν βουλίαζει το δάχτυλο ο κουραμπιές ειναι έτοιμος. Αλλιώς τα αφήνουμε για αλλα 5 λεπτά.
-
8
Όπως ειναι ζεστά ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.
Σχόλια (3)