amande
amande @cook_8495536

Ποτέ δεν είναι αργά για άλλη μια συνταγή κουραμπιέδων. Μικρές κομψές μπουκίτσες με υπέροχο άρωμα απο φρέσκο βούτυρο. Είναι η αγαπημένη μας συνταγή και μου την έχει δώσει πριν αρκετά χρόνια μια καλή μου φίλη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όπου φλυτζάνια = δοσομετρική κούπα.Το αμύγδαλο το προσθέτετε είτε ασπρισμένο είτε με τη φλούδα (αναλόγως πως το προτιμάτε).Αν θέλετε τους πλάθετε σε μεγαλύτερο μέγεθος (βγαίνουν περίπου 30-40 κουραμπιέδες). Προσοχή στο ψήσιμο για να μην καούν.Πολλές φορές τους ραντίζω με λικέρ μαστίχας αντί για ανθόνερο. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
70-80 μικρούς κ
  1. 2 φλυτζάνια βούτυρο γάλακτος σε βαζάκι (κατά προτίμηση αιγοπρόβειο)
  2. 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  3. 4-5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. 2 βανίλιες
  6. 1 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ μαστίχα
  7. 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο χοντροσπασμένο και καβουρδισμένο
  8. ανθόνερο για να τους ραντίσουμε
  9. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με το μισό φλυτζάνι άχνη πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο (θέλει περίπου 20 λεπτά).

  2. 2

    Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν,

  3. 3

    Τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ,

  4. 4

    Το λικέρ

  5. 5

    Και τα αμύγδαλα.

  6. 6

    Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά

  7. 7

    Μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη (συνήθως παίρνει και την 5η κούπα αλεύρι).

  8. 8

    Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, στην τελευταία κάτω σχάρα.

  10. 10

    Μόλις τους βγάλουμε απο το φούρνο τους ραντίζουμε αν θέλουμε με ανθόνερο.

  11. 11

    Όταν κρυώσουν τελείως τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Από

amande
amande @cook_8495536
στις