Κουραμπιέδες... εθιστικοί
Συνταγή για κουραμπιέδες που δεν μπορείς να σταματήσεις να τους τρως.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της μητέρας μου και όποιος την τρώει ζητά τη συνταγή
Υλικά
-
0.5 κιλό βούτυρο αγελάδας
-
100 γρ.φυτίνη
-
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-
0.5 κουτ.γλυκού σόδα
-
1 φακελάκι μπέικιν
-
1 κιλο αλεύρι
-
200 γρ.αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
-
ανθόνερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα βούτυρα λίγο μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζαχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
3
Συνεχίζουμε με τη σόδα και το μπέικιν και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι στο μίξερ λίγο λίγο μέχρι η ζύμη να το "πάρει"όλο.
-
4
Τέλος ριχνουμε και ζυμώνουμε και τα αμύγδαλα
-
5
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους βάζουμε σε λαμαρίνες (θα χρειαστουν 3 λαμαρίνες) που εχουμε καλύψει με λαδόχαρτο.
-
6
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτα με μισή ώρα, μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο,τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους "κατρακυλούμε" στη ζαχαρη άχνη.
Σχόλια